De Covalent API ondersteunt Avalanche en zorgt voor ongeëvenaarde gegevenstoegankelijkheid op het platform

Abu
3 min readApr 19, 2021

--

VANCOUVER, 16 maart 2021 — Covalent is verheugd een technische integratie aan te kondigen met Avalanche, een open-sourceplatform voor het lanceren van gedecentraliseerde applicaties en bedrijfs blockchain-implementaties in één interoperabel, zeer schaalbaar ecosysteem.

Avalanche is het eerste smart-contract platform dat transacties onmiddellijk bevestigt, de volledige Ethereum-ontwikkelingstoolkit ondersteunt en miljoenen onafhankelijke validators in staat stelt om deel te nemen als producenten van volledige blokken.

Het Avalanche-protocol maakt gebruik van een nieuwe benadering van consensus om zijn sterke veiligheidsgaranties, snelle finaliteit en hoge doorvoer te bereiken, zonder concessies te doen aan de decentralisatie. Als gevolg hiervan zijn ontwikkelaars aangetrokken tot Avalanche om krachtige, betrouwbare en veilige applicaties en aangepaste blockchain-netwerken te bouwen.

Sinds de lancering van de Avalanche-Ethereum Bridge (AEB) op 8 februari 2021 is de smart contract-activiteit op Avalanche explosief gestegen: transacties zijn met 972% gestegen tot meer dan 580.000, en unieke wallets met 1.681% zijn gestegen tot boven de 38.000.

Zoals bij alle blockchain-netwerken, blijft de toegankelijkheid van gegevens een probleem gezien de aard van de gegevens die bij elke transactie worden aangemaakt.

Door de integratie met Covalent breidt Avalanche echter de beschikbaarheid van gegevens op het platform uit en vereenvoudigt het de ervaring voor ontwikkelaars die betrouwbare gegevens van hoge kwaliteit nodig hebben. Met behulp van de Covalent API kunnen ontwikkelaars Avalanche-mainnet- en Fuji-testnestgegevens ophalen. Het is mogelijk om queries aan beide netwerken op te vragen via de uniforme API door simpelweg de parameter chainId te wijzigen. Dit verbetert de ervaring van Avalanche-ontwikkelaars aanzienlijk.

Net als bij Avalanche legt Covalent veel nadruk op de ervaring van ontwikkelaars. Covalent biedt een enkele API waarmee het mogelijk is gedetailleerde, granulaire blockchain-transactiegegevens uit meerdere blockchains op te halen zonder code. Dit betekent geen ingewikkelde SQL-query’s, geen ontwikkeling en onderhoud van subgraphs, en het is niet nodig om te investeren in hoogopgeleide ontwikkelaars om eenvoudig blockchain-gegevens op te halen. De blockchain gegevens zijn heel uitgebreid, waaronder:

  • Token balans per adres
  • Historische transacties per adres
  • Historische prijzen per adres en ticker symbool
  • Gedecodeerde logboek gebeurtenissen

Quote van Ganesh, Directeur en mede-oprichter van Covalent

“Avalanche bouwt aan een uitstekend platform met ontwikkelaars als middelpunt. Deze integratie met Covalent verbetert de ontwikkelaarstoolkit op Avalanche aanzienlijk. De breedte en diepte van Avalanche-gegevens die nu beschikbaar zijn, zullen ongetwijfeld leiden tot nog krachtigere applicaties die over het netwerk worden gebouwd.”

Quote van John Wu, President van Ava Labs

“Betrouwbare gegevens van hoge kwaliteit zijn essentieel voor het bouwen van DeFi-applicaties. Met de gegevens van Covalent over Avalanche kunnen ontwikkelaars die op het platform bouwen, sneller dan ooit applicaties bouwen en starten.”

Bronnen

Ga voor meer informatie over het opvragen van het Avalanche-netwerk naar: https://www.covalenthq.com/docs/networks/avalanche.

Anders vindt u hier informatie over de Covalent API en de uitgebreide lijst met endpoints: https://www.covalenthq.com/docs/api.

Over Avalanche

Avalanche is een zeer schaalbaar, open-sourceplatform voor het lanceren van gedecentraliseerde applicaties. Ontwikkelaars die op Avalanche bouwen, kunnen eenvoudig krachtige, betrouwbare en veilige applicaties en aangepaste blockchain-netwerken maken met complexe regelsets of voortbouwen op bestaande private of publieke subnetten.

Over covalent

Covalent maakt gebruik van big-data technologieën om betekenis te creëren uit honderden miljarden datapunten, waardoor bruikbare inzichten worden geboden aan investeerders en ontwikkelaars middelen kunnen toewijzen aan hogere nutsdoelen binnen hun organisatie. In plaats van nauwgezet gegevens uit een handvol chains te halen, verzamelt Covalent informatie uit tientallen bronnen, waaronder nodes, chains en datafeeds. De Covalent API voorziet eindgebruikers vervolgens van geïndividualiseerde gegevens per portemonnee, inclusief huidige en historische investeringsprestaties voor alle soorten digitale activa. Het belangrijkste is dat Covalent deze gegevens op een snelle en consistente manier terugstuurt, waarbij alle relevante gegevens binnen één API interface worden opgenomen.

Twitter: @CovalentNL

Telegram: https://www.covalenthq.com/telegram/

Discord: https://www.covalenthq.com/discord

Originele blog: https://www.covalenthq.com/blog/avalanche-announcement/

--

--