Covalent gaat een partnerschap aan met Fantom, die de indexeringsoplossingen integreren voor haar zeer schaalbare blockchain ecosysteem.

Abu
3 min readApr 18, 2021

--

VANCOUVER, 23 maart 2021 — Covalent is verheugd een technisch partnerschap aan te kondigen met Fantom, een krachtig, schaalbaar, aanpasbaar en veilig smart-contract platform.

Fantom, opgericht in 2018, is ontworpen om de beperkingen van blockchain-platforms van de vorige generatie te overwinnen. Fantom is toestemmingloos, gedecentraliseerd en open-source terwijl het een snelle finaliteit bereikt (transactiebevestiging binnen 1–2 seconden) en lage transactiekosten ($0,00001). Bovendien is Fantom EVM-compatibel.

Bij het onderzoeken van hoe het data toegankelijkheids-probleem op blockchain-netwerken kon worden opgelost, wist Fantom dat een best-in-class API nodig zou zijn, aangezien ontwikkelaars deze nodig hebben bij het ontwikkelen van applicaties. Door de indexeringsoplossing van Covalent te integreren, kunnen ontwikkelaars Fantom blockchain-gegevens naadloos ophalen. Dit bevat:

  • Token balans per adres
  • Historische transacties per adres
  • Historische prijzen per adres en ticker symbool
  • Gedecodeerde logboek gebeurtenissen

Fantom blockchain gegevens kunnen eenvoudig worden opgevraagd door simpelweg de parameter chainId te wijzigen in de Covalent API. Door de integratie met Covalent kunnen ontwikkelaars uit het Ethereum-ecosysteem hun technologie opnieuw gebruiken voor Fantom.

Quote van Micahel Kong, Directeur van Fantom

“We zijn verheugd om ontwikkelaars de tools te bieden die nodig zijn om applicaties te bouwen die werken in een omgeving met meerdere ketens. Wallets, aggregators en vele andere partijen gebruiken Covalent om nieuwe ketens zoals Fantom te ondersteunen, waardoor de poorten worden geopend voor de volgende golf van gebruikers.”

Quote van Ganesh, Directeur en mede-oprichter van Covalent

“Fantom is een uitzonderlijk platform dat zich niet terughoudt om het blockchain-trilemma aan te pakken. Wat vooral interessant is aan Fantom, is de DeFi-stack die wordt ontwikkeld. Betrouwbare gegevens van hoge kwaliteit zijn essentieel voor het bouwen van dergelijke DeFi-applicaties. Elke ontwikkelaar op Fantom krijgt dit nu via Covalent.”

Over Fantom

De Fantom Foundation, opgericht in 2018, heeft een zeer schaalbaar blockchain-ecosysteem gebouwd dat gedecentraliseerde, schaalbare en veilige technologieën mogelijk maakt.

Fantom is een snel, schaalbaar en veilig ‘laag-1’-platform dat is gebouwd op een toestemmingloos aBFT-consensusprotocol. De snelheid, lage transactiekosten en hoge doorvoer maken Fantom ideaal voor DeFi-toepassingen en real-world gebruik.

Veel Ethereum-protocollen worden overgezet naar Fantom om een naadloos cross-chain ecosysteem te creëren. Deze omvatten Keep3rV1, Cover, Cream, Frax, Sushiswap, Yearn en anderen. De technologie wordt ook gebruikt in verschillende digitaliseringsprogramma’s van de overheid in het Midden-Oosten.

Website | Tech papers | Discord | Blog | Twitter | Reddit | Github

Over covalent

Covalent maakt gebruik van big-data technologieën om betekenis te creëren uit honderden miljarden datapunten, waardoor bruikbare inzichten worden geboden aan investeerders en ontwikkelaars middelen kunnen toewijzen aan hogere nutsdoelen binnen hun organisatie. In plaats van nauwgezet gegevens uit een handvol chains te halen, verzamelt Covalent informatie uit tientallen bronnen, waaronder nodes, chains en datafeeds. De Covalent API voorziet eindgebruikers vervolgens van geïndividualiseerde gegevens per portemonnee, inclusief huidige en historische investeringsprestaties voor alle soorten digitale activa. Het belangrijkste is dat Covalent deze gegevens op een snelle en consistente manier terugstuurt, waarbij alle relevante gegevens binnen één API interface worden opgenomen.

Twitter: @CovalentNL

Telegram: https://www.covalenthq.com/telegram/

Discord: https://www.covalenthq.com/discord

Originele blog: https://www.covalenthq.com/blog/fantom-announcement/

--

--